M-Lead

M-Lead, Mektebim lise öğrencileri için hazırlanmış yenilikçi, girişimci ve dünya vatandaşı olma bilinci yüksek öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim modelidir. Model 9, 10 ve 11. sınıflar için Temel İşletme, Yönetim ve Organizasyon Becerileri, Kariyer Eğitimleri üzerine tasarlanan akademik içerikler ve bu içeriği destekleyici projeler ile etkinliklerden oluşur.

Kariyer Deneyimi

9. sınıftan itibaren öğrencilerin alanında uzman kişilerle bir araya geldikleri, o meslek dalının gerekliliklerini ve çalışma ortamını öğrendikleri bir iş gözlemidir.

İş Projeleri Yarışması

M-Lead Fikrinle Gel İş Projeleri Yarışması, her sene Mektebim'in tüm kampüslerinde lise öğrencileri arasında düzenlenen bir iş fikri yarışmasıdır. Öğrencilerin iş fikirlerini kullanıcıdan yatırımcıya uzanan bir hedef kitleye sunabilme, fikrin yarattığı artı değeri anlatabilme ve kabul ettirebilme becerisini edinmesi amaçlanmaktadır.

M-Lead Gelecek Simülasyonu

11. sınıf lise öğrencileri için tasarlan­mış bir üniversite simülasyonudur. Gerçek üniversite deneyimi sayesinde öğrenciler hem üniversite ortamını görüp, bir sene sonraki süreci deneyimleyerek motivasyon sağlamış olurlar hem de gitmek istedikleri bölümlerle ilgili bilgi sahibi olurlar.

Rol Modelim

Öğrencilere rol model olabilecek profesyonelleri kampüslerde seminer konuğu olarak öğrencilerle bir araya getiren etkinliklerdir.

Öğrenci Konseyleri

M-Lead Eğitim Modeli'nin temel yapı taşıdır. Okullarda etkinlik ve aktiviteleri yöneten, kurgulayan ve Okul Konseylerini oluşturan öğrenci liderleridir.

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Bir akademik yıl içinde Öğrenci Konseyleri birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirir. Bu projelerin yürütülmesi konusunda öğrencilere M-Lead öğretmenleri rehberlik eder. Buradaki amaç öğrencilerimize dünya vatandaşı olma bilinci kazandırmak, yaşadıkları toplumun ihtiyaçlarını fark etmelerini ve bu ihtiyaçlara sürdürülebilir çözümler üretmelerini sağlamaktır.

Şirket Gezileri

Öğrenci Konseylerinin rehberliğinde yıl içinde en az 2 kez gerçekleşen işletme gezileridir. Bu gezilerde öğrenciler, farklı sektörlerin genel merkezlerini, üretim alanlarını tanır ve iş dünyasını yerinde deneyimleme fırsatı bulur.