HEMEN ŞİMDİ BAŞVURUNU YAP!
Mathletic 2019 Matematik Yarışması'na gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İnternet başvuruları sona ermiştir.

Başvurular Mathletic 2019 Teorik Sınav Etabı'nın gerçekleştirileceği Mektebim Yerleşkeleri'nde devam etmektedir. Sınav öncesinde okullarımızda başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

MATHLETIC 2019 FİNALİ

3. Sınıf - 4. Sınıf
30 Soru - 60 dakika 3 yanlış - 1 doğruyu götürecektir. Sınav 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Teorik Sınav Ulusal Sıralamasında, en yüksek puana sahip ilk 12 öğrenci Finalist olacaktır.
5. Sınıf - 6. Sınıf

7. Sınıf - 8. Sınıf

9. Sınıf - 10. Sınıf
30 Soru - 60 dakika 4 yanlış - 1 doğruyu götürecektir. Sınav 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

11. Sınıf - 12. Sınıf

ÖDÜLLER

Tüm finalistlere katılım belgesi, finalde dereceye giren öğrencilere ve okullarına plaket ve/veya teşekkür belgesi verilecektir.
  • 1.'lik
    ÖDÜLÜ
    Kendi kategorisinde birinci olan yarışmacıya;
    Birincilik Madalyası,
    1 Adet Laptop,
  • 2.'lik
    ÖDÜLÜ
    Kendi kategorisinde ikinci olan yarışmacıya;
    İkincilik Madalyası,
    1 Adet Tablet,
  • 3.'lük
    ÖDÜLÜ
    Kendi kategorisinde üçüncü olan yarışmacıya;
    Üçüncülük Madalyası,
    1 Adet Akıllı Telefon,

• MANSİYON
    Finalistlerden, Bilimsel Danışma ve Yürütme Kurulunun belirlediği beş yarışmacıya;
    Mansiyon Madalyası,

NEDEN MEKTEBİM?

HAKKIMIZDA

2011 yılında 150 öğrencimiz ile İstanbul’da temellerini attığımız ve bugün 14 ilde 38 kampüsümüz ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi, fen lisesi, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden kurumumuz Türk eğitim sektörünün en önemli markalarından biridir.

VİZYON

Üretken ve yenilikçi nesilleri yetiştirmek amacıyla, tüm paydaşlarıyla iş birliği yaparak ülkenin ve dünyanın geleceğine değer katan, lider, yenilikçi ve vatansever bir eğitim kurumu olmak.

MİSYON

Toplumsal ve küresel sorumluluk bilincine sahip, yaşadığı dünyaya değer katabilecek, yenilikçi, bilgiler arasında transfer yapabilen öğrenciler yetiştiren, ihtiyaçlara uygun çözümler üreten, proaktif, tüm paydaşlarıyla uyumlu ve iş birliğine dayalı ilişkiler geliştiren, ulaşılabilir bir eğitim kurumu olmak.

DEĞERLER

• İnsan odaklıyız • Topluma karşı sorumluluk hissederiz • Açık fikirliyiz, sürekli öğreniriz ve gelişiriz • Yaşamımızın her alanında veriye dayalı bilgiden yararlanırız • Her zaman şeffaf, doğru ve hesap verebilir durumdayız • Yaklaşımcıyız • Evrensel ölçekte başarıya inanırız • Öngörü sahibi olmaya özen gösteririz

TEMEL FELSEFEMİZ: BÜTÜNSEL EĞİTİM MODELİ

Mektebim Koleji olarak öğrencilerimizin gerek akademik gerek sosyal gelişimlerini, ulusal ve evrensel eğitim dinamiklerini göz önünde bulundurarak hazırladığımız programlarla en üst düzeye taşıyoruz
Çocuklarımızın gelişim evrelerinde edinmesini hedeflediğimiz tutum ve becerilere göre eğitim yaklaşımımız;
Okul Öncesinde “Dünya Benim Oyun Alanım” mottosuyla sorgulama ve yaratıcı düşünme
İlkokulda “Dünya Benim Keşif Alanım” mottosuyla keşfetme ve tasarlama
Ortaokulda “Dünya Benim Proje Alanım” mottosuyla projelendirme ve yapılandırma
Lisede “Dünya Benim Yaşam Alanım” mottosuyla deneyimleme ve insanlığın hizmetine sunma doğrultusunda planlanmıştır.

YABANCI DİL

Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesi’ne (CEFL) uygun oluşturulmuş Yabancı Diller müfredatımızla öğrendiği dilde yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, araştırma yapabilen ve toplum bilincine sahip dünya vatandaşları yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin yurtdışında eğitim almalarını sağlayan Yurtdışı Yaz Kampları, Yurtdışı Akademik Programlar, Yurtdışı Sertifika ve Diploma programları, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus Projeleri eğitim programımızda yer almaktadır.

REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Gelişim Odaklı Rehberlik çalışmalarımız ile bütün öğrencilerimiz için psikolojik ve bilişsel envanter uygulamaları yaparak öğrenci ve velilerimizi yönlendiriyoruz. Bütün öğrencilerimizin akademik gelişimlerini bireysel olarak takip ediyor ve sınav gruplarındaki öğrencilerimiz için ulusal sınavlara yönelik; sınava hazırlık, sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrası süreçleriyle ilgili rehberlik ve tercih danışmanlığı gerçekleştiriyoruz.

Mektebim Koleji öğrencilerini güçlü ve farklı kılan,
Yenilikçi Eğitim Programları’mızdır.

Bu programda yer alan; Finansal Okuryazarlık, Matematik Okuryazarlığı, İleri Bilişsel Uygulamalar, Müzede Eğitim, Bilime Yolculuk, Küresel farkındalık, İnovasyon, Düşünme Becerileri, Okuma-Yazma-Metin-Sunum-Müzakere Atölyeleri, Kodlama, E-STEM, CLIL gibi dersler, öğrencilerin akademik, kültürel ve sosyal gelişimlerini ön plana çıkarır.