Mektebim Çanakkale'de Fark Yaratacak

Çanakkale'de, Türkiye’nin önemli eğitim markalarından biri olan Mektebim’in 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek olan kampüsü tanıtıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Mektebim Kurucusu Ümit Kalko’nun yanı sıra, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Belediye Meclis üyeleri Birten Sarıbaş, Saffet Kocabaş, Ali Rıza Gültekin, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Mektebim’in Çanakkale Kampüsü 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde okul öncesi, ilk ve ortaokul kademelerinde hizmet verecek. 11 bin 500 metrekarelik kapalı alan olmak üzere, toplam 22 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Mektebim, öğrenci kontenjanını bin 350 olarak belirledi. Her bir okul açılışının kendileri için bir düğün gibi olduğunu ifade eden Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, eğitim girişimcisi olduğunu belirterek, "Çanakkale Mektebim’in 65'inci kampüsü olacak. Biz ilk günkü heyecanla bu işi yapmaya devam ediyoruz. Çok sevdiğim bir söz var. Yaptığı işi sevenler, hayatları boyu çalışmazlarmış. Dolayısıyla biz sevdiğimiz bir işi yaptığımız için kendimizi çalışıyormuş gibi görmüyoruz. Eğitim sektörü 5-10 yıl öncesine göre çok daha stratejik bir sektör haline geldi. Bu sektörü stratejik hale getiren bir takım üzücü olaylar da oldu. Özellikle 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası yaşanan süreçten sonra herkes şunu çok iyi anladı ki, eğitim çok önemli bir iş. Çok önemli bir sektör. Bizlere Mektebim ilk kuruluş aşamasında birçok velilerimiz soruyordu. Ümit Bey siz ne taraftasınız? Çünkü özel okulların çeşitli tarafları olduğu siyasi olarak konumlandığı düşünülür. Bize bu soru sorulduğunda biz eğitim tarafındayız derdim. Bugünde hala aynı şeyi söylüyorum" dedi.

Mektebim’i kurarken 4 maddeli kısa bir anayasa hazırladıklarını belirten Ümit Kalko, "Söz konusu anayasamızın 1'inci maddesinde 'Bizler eğitim kurumlarında, kurucu olduğumuz müddetçe vatanını milletini seven, bayrağını seven bir nesil yetiştireceğiz ve toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız' dedik. Anayasamızın 2'nci maddesinde, 'Eğitimden kazandığımızı, eğitime yatıracağız' dedik, Anayasamızın 3'üncü maddesinde, 'Eğitim sektöründe girişimci olduğumuz müddetçe, başka hiç bir sektör de yatırımlarımız olmayacak' dedik ve son olarak Anayasamızın 4'üncü maddesinde ise, 'Aynen Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasasında olduğu gibi, yukarıdaki maddeler değiştirilemez. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez” dedik.  Dolayısıyla sadece işi eğitim olan, eğitimden kazandığını, eğitime yatıran bir Türkiye okuluyuz. Vatanını, milletini seven, Atatürk'ümüzün koyduğu çağdaş muasır medeniyetleri kendine hedef edinmiş bir eğitim kurumuyuz" diye konuştu.

Mektebim’in 65 kampüsü ile Türkiye'nin en büyük eğitim kurumlarından birisi olduğunu belirten Ümit Kalko, "Şu anda ülkemizin bütün şehirlerinde bir Mektebim bayrağı dalgalandırmak kısa vadede en büyük hedefimiz. Seneye güzel bir projemiz var. Bunu imza altına aldık. İnşallah 2019 yılı itibariyle Londra'da bir vatansever Türk eğitim kurumu olarak Mektebim'in ilk kampüsünü açacağız. Ve bizde okuyan öğrencilerimiz belli sürelerde o kampüste okumaları halinde çift diplomaya sahip olacaklar. Ve oradaki üniversitelere direk geçiş yapma şansına sahip olacaklar. Ve tabii ki her dershane sahibinin bir okul açma, her okul sahibinin de bir üniversite açma hedefi vardır. 2020 yılında da İstanbul'da Büyükçekmece'de açacağımız Mektebim Üniversitesi ile de bu süreci taçlandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Mektebim olarak Çanakkale'de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Ümit Kalko, "Adını Atatürk'ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan bir eğitim kurumunun da Çanakkale'de bugüne kadar olmaması bizi üzüyordu. İnşallah uzun yıllar burada sizlerle beraber olacağız" dedi. Mektebim Kurucusu Ümit Kalko konuşmasının ardından Mektebim’e destek veren kurum temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim etti.