Mektebim Şimdi de Ağrı'da

Türkiye genelinde eğitim alanında hizmet veren Mektebim, Ağrı'da yeni eğitim-öğretim döneminde açılacak olan kampüsünün tanıtımını yaptı.

Türkiye genelinde 65 kampüs, 200’ün üzerinde okul ve 28 şehirde eğitim veren Mektebim, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi veriyor. Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mektebim Ağrı Kampüsü tanıtım programına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Levent Akbaş,AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Alparslan, kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Mektebim’in tanıtım filmi ile başlayan program, Mektebim Ağrı Kampüsü hakkında yapılan bilgilendirme konuşması ile devam etti. Bilgilendirme konuşmasında " temelleri 2011 yılında atılan, Türkiye genelinde 28 ilde 61 kampüs, 204 okul, 30 bine yakın öğrenci ve yaklaşık 6 bin personeli ile eğitim öğretim faaliyetini sürdüren mektebim; ülkemizin en önemli eğitim kurumları arasında yer alıyor.Bütünsel eğitim yaklaşımı ile dördündü sanayi devrimi olarak adlandırılan endüstri 4.0 gerekliliklerini, 21. yüzyılın becerileriyle bir araya getirerek eğitim sistemine dâhil eden, uzman akademik kadrosu, uluslararası eğitim sistemi, yabancı dil eğitim yaklaşımları, fiziki ve sosyal alanlarıyla geleceğin insanını yetiştirmek için yola çıkan Mektebim, 4 yıl içerisinde Türkiye’nin en büyük eğitim kurumu olmayı hedefliyor. 2020 yılında ilk yurtdışı kampüsünü Londra’da hayata geçirecek olan Mektebim; anaokulundan liseye kadar her kademe de devam eden eğitim öğretim faaliyetini İstanbul’da açacağı Mektebim üniversitesi ile taçlandırmayı amaçlıyor." denildi.

Programda konuşan Mektebim Ortaokul ve Lise Koordinatörü Emre Orhan, Mektebim’de öğrencilerin okul öncesinden eğitime başlayıp ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladıklarını söyledi. Mektebim’de yabancı eğitimine dikkat çeken Orhan, "Özellikle biz de, Almanca, İngilizce ve İspanyolca dersleri bulunmaktadır. Biz ikinci sınıftan itibaren ikinci yabancı dili zorunlu yapıyoruz. Dünya artık bir köy oldu, eskiden kalktığınızda bu coğrafyalardan çıkıp belli yerlere gitmek çok kolay değildi. Ama şimdi internet ve teknolojinin gelişmesiyle insanlar bugün Amerika’da Silikon Vadisi'nde iş buluyor. Okullarımızda girişimcilikle alakalı programlarımız var. Lise yıllarında başlıyor bu eğitim, ortaokula çekeceğiz yakın bir zamanda. Ortaokuldan itibaren çocuklar girişimcilikle alakalı, girişimciliğin teorisini öğrenecekler. Pratiğini de her okulda o bölgede isim yapmış, başarı hikâyesi yazmış kişilerle bir araya gelerek yaşayacaklar" dedi.

Kurucu Temsilcisi Osman Tarılığ yaptığı konuşmada, Mektebim Ağrı Kampüsünde spor salonu, kapalı yüzme havuzu, dans salonu, branş derslik ve laboratuvar, kütüphane, konferans salonu, cep sineması, 3D laboratuvarı, teknolojik sınıflar, drama ve satranç dersliği bulunacağını belirterek, eğitim öğretimde Ağrı’da fark yaratacaklarını söyledi. Tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu ise, nitelikli eğitim veren okullara her türlü desteği verdiklerini söyledi. Programın sonunda Milli Eğitim ve Emniyet teşkilatına plaketle teşekkür edildi.