Mektebim Yıldızları

Çok Yönlü Eğitim Anlayışı

Mektebim Koleji olarak uyguladığımız eğitim programlarımız ile öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerinin de olgunlaşmasını hedeflemekteyiz. Bu hedef doğrultusunda sanat, spor ve sosyal alanlarda uygulamaya koyduğumuz pek çok programın öğrencilerimiz üzerinde pozitif etkiler gösterdiğini gözlemledik.

Akademik ekiplerimizin ortaya koyduğu özel ve öncü eğitim programları ile öğrencilerimizin 21.yy becerilerine sahip bireyler olması, bu beceriler ile eğitim ve sosyal yaşamlarına yön vermeleri en önemli amacımızdır.

Mektebim Yıldızları

Mektebim Yıldızları Mektebim Koleji bünyesinde hayata geçirilmiş dans topluluğudur.

Temel hedefi; Türkiye genelindeki proje okullarımız bünyesinde ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerimize geleneksel dans ve sahne sanatı eğitimleri sunmak; bu eğitimler sonucunda her yıl ortak bir ilde uluslararası halk dansları festivali düzenleyerek öğrencilerimizin farklı ülkelerden gelen dans toplulukları ile sahne performansları sergilemesini sağlamaktır.

Ülkemizdeki özel eğitim kurumları bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin 7 bölgesinden katılımla hazırlanan ilk ve tek dans topluluğu olan Mektebim Yıldızları, ülkemizin gönüllü kültür elçisi olmayı amaç edinmiştir.

Medeniyetler Buluşması Uluslararası Halk Dansları Şenliği

Kurulduğu günden bugüne kadar sosyal ve akademik eğitim modelleri bakımından ülkemizde öncü işlere imza atmış Mektebim Koleji, Mektebim Yıldızları dans topluluğu ile bu alandaki en iddialı yapıyı oluşturmuştur.

Ülkemizin kültürel zenginliklerini öğrencilerimize doğru aktarmak ve onların bu önemli değerleri temsil etmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Mektebim Yıldızları, her yıl geleneksel olarak hayata geçecek olan Medeniyetler Buluşması Uluslararası Halk Dansları Şenliği kapsamında Dünya ülkeleri ile öğrencilerimizi aynı sahnede buluşturacaktır.

Büyük Ödül Yurt Dışı Festivali

Uluslararası tematik halk dansları şenliği olarak hayata geçecek olan projemiz kapsamında sahne alacak ekiplerimiz arasında mini bir yarışma düzenlenecektir. Yarışma içerisinde en iyi sahne performansını sergileyen kampüsümüze ait ekibimiz yaz döneminde Avrupa’da düzenlenecek olan halk dansları festivallerinde kurumumuzu, kültürümüzü ve ülkemizi temsil etme hakkı kazanacaktır. Birinci olan ekibimizin yurt dışındaki konaklama ve yeme-içme giderleri ise kurumumuz tarafından karşılanacaktır.

Eş Zamanlı Çalışmalar ve Ortak Gösteri

Mektebim Yıldızları dans topluluğuna katılan ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerimiz ortak tema içerisinde yıl boyunca eğitimler almaktadır.

Konservatuvar mezunu eğitmenler tarafından sunulan dans, müzik, ritim, sahne bilgisi, makyaj ve drama eğitimleri sonunda tüm gruplar İstanbul’da buluşarak günlük şenlik (festival) süresince atölye çalışmaları, kortejler, geziler ve sahne performansları ile unutulmaz bir tecrübe kazanırlar. Uluslararası gruplarla birlikte hayata geçecek olan bu önemli proje ile öğrencilerimizin Dünya medeniyetlerini tanıması ve farklı deneyimler kazanmaları hedeflenmektedir.

Profesyonel Ekip ve Dev Kadro

Proje kapsamında her yıl;

• Lise ve ortaokul kademelerinden 150 proje öğrencisi,
  • 40 müzisyen,
  • 30 kişilik sahne arkası ekip
  • Uluslararası dans toplulukları görev alacaktır.

Genel Sanat Yönetmeni

20 yılı aşkın süredir kültür sanat alanında örnek projeler tasarlayan ve yöneten Okan Gürbüz, 2015 yılında kurmuş olduğu Forte Kültür Sanat Akademi ve Okul Ötesi Dijital Sosyal Okulu ile 25.000’den fazla öğrencinin sosyal branş eğitimlerinde önemli bir katma değer sağlamıştır.

Bugüne kadar 20’den fazla ülkede toplulukları ile sahne alan ve ülkemize önemli başarılar kazandıran genel sanat yönetmenimiz, lisans ve yüksek lisans eğitimini Bilgisayar Mühendisi olarak tamamlamıştır. Öğrencilerin ilgi alanlarının ve yeteneklerinin doğru şekilde keşfedilmesi gerektiğine inanan Okan Gürbüz, akademik donanımın yanında sosyal kazanımların insan hayatına farklı bir yön verebileceğinin somut bir örneğidir.

Sosyal Sorumluluk Bilinci

Ortaya koymuş olduğumuz sosyal projelerimiz ile çevresine ve toplumsal ihtiyaçlara duyarlı bireyler yetiştirerek somut faydalar üretiyoruz. Aynı hedef ve motivasyon ile başlattığımız projemizden elde edilecek gelirler, her yıl farklı bir toplumsal fayda için kullanılacaktır.

İstiyoruz ki; ülkemizin gençlerinin üretmiş olduğu bu ve benzeri özel projeler yine ülkemizin ihtiyacı olan bir alanda destek sağlayabilsin.

Proje Başvurusu ve Detaylı Bilgi

Mektebim Yıldızları Medeniyetler Buluşması projesinin başvuruları ön kayıt ve kesin kayıt olmak üzere iki aşamada yapılmaktadır.

SIK SORULAN SORULAR

1.Nasıl Kayıt Olacağım;

Mektebim Yıldızlarına katılmak için öncelikle bu sayfada bulunan başvuru formu doldurarak ön kayıt yapmanız gerekmektedir.

Ön kayıt işleminden sonra proje ortağımız Okul Ötesi ekipleri sizlere iletişim numaranız üzerinden ulaşarak kesin kayıt için gerekli yönlendirme ve bilgilendirmeleri yapacaktır.

2.Eğitimler için Seçme Yapılıyor mu?

Proje eğitimlerimize Mektebim Koleji bünyesindeki tüm öğrencilerimiz katılabilmektedir. Projenin ilk yılı için herhangi bir seçme yapılmayacaktır.

3.Eğitim Ücretine Neler Dahil ve Neler Dahil Değil?

Eğitim Ücretine Dahil Olanlar;

• Yıl sonuna kadar devam edecek olan tüm proje eğitimleri ( 20 ders)
  • İstanbul içerisindeki konaklama ve yeme içme giderleri
  • Çalışmalarda kullanılacak olan tişörtler

Tüm bu kalemler için ödenecek olan toplam bedel 5.000+KDV şeklindedir.

Eğitim Ücretine Dahil Olmayanlar;

• İstanbul’a geliş-gidiş ulaşım bedeli (Kampüs planlaması ile hareket edilecektir.)
  • Gösteride kullanılacak kostüm kira bedeli (Bir seferlik 500 TL)

4.Eğitimler Ne Zaman Olacak?

Proje eğitimleri her hafta Cumartesi günleri 2 saat şeklinde öğrencilerimizin kendi kampüslerinde yapılacaktır.

5. Gösteri Tarihi Nedir?

Gösterimizi Haziran ayının ilk haftasında İstanbul’da yapılacak şekilde planlanmaktadır.

Başvuru Formu