Mektebim Koleji İzmir Bornova’da “Gelecek Sensin” Diyor

Mektebim Koleji İzmir Bornova’da “Gelecek Sensin” Diyor

07 Ocak 2023 Cumartesi

Ata’mızın kurduğu Millet Mekteplerinden adını alan Mektebim Koleji, eğitim meşalesini İzmir’e taşıdı. Bornova Kampüsü Lansmanı’nda “Atatürk’ün izinde güçlü yarınlar vurgusu” yapıldı. Toplantıya Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, Bornova Kampüsü Kurucusu Çağdaş Çağlar, eğitimciler ve çok sayıda konuk katıldı.

2011 yılında Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko tarafından kurulan ve adını Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim Koleji, büyüme çıtasını yükseltti. “Yılın Eğitimde Türkiye Markası” ödülünün sahibi olan Mektebim, kampüs ağına İzmir Bornova’yı da ekledi. Mektebim Koleji İzmir Kampüsü Lansmanı, 7 Ocak’ta Bornova Kampüsü’nde gerçekleşti. 

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI
Katılımın yoğun olduğu lansmana Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, Kampüs Kurucusu Çağdaş Çağlar, Mektebim Koleji yöneticileri, veliler ve çok sayıda konuk katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan lansman toplantısında, Mektebim’in tanıtım filmi ve başarılarını anlatan video perdeye yansıtıldı. Açılış konuşması, Kampüs Kurucusu Çağdaş Çağlar tarafından yapıldı. 

“HEYECANLI VE GURURLUYUZ”
Atatürk’ün izinde daima geleceğe yön veren nesiller yetiştirme sorumluluğuyla hareket ettiklerini söyleyen Çağlar, geleceğin mimarlarının eğitimciler olduğunu belirterek eğitimde sürekli gelişimin ve yenilenmenin önemini vurguladı. Çağlar, “Bugün burada Ata’mızın ilkeleri rehberliğinde eğitim yolculuğuna devam eden Mektebim Kolejine dahil olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Yaptığımız güç birliğiyle vizyoner ve dünya vatandaşı bireyler yetiştirme amacıyla eğitime değer katacak büyük hedeflerimizi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“BİLİM KURULU İLE BİR İLKE İMZA ATTIK”
Çağlar’ın ardından kürsüye çıkan Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, Mektebim’in kuruluş hikayesini ve marka projelerini anlattı. 11 bilim insanından oluşan Mektebim Bilim Kurulu ile Türk eğitim sisteminde bir ilke imza attıklarını söyleyen Kalko, “Bilim Kurulumuz, verdikleri eğitimlerle öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimize yeni kapılar açmaktadır. Sürekli eğitim bizim kırmızı çizgimizdir. Teknoloji hızla gelişiyor, bilgi ise tek başına yeterli olmuyor. Bu gerçekten hareketle bilgiyi nerede kullanacağını bilen ve bilgiyi üretime çevirebilen 21. yüzyıl kazanımlarına sahip nesiller yetiştirmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Mektebim olarak sürekli gelişime inanıyor, tüm paydaşlarımızı içine alan öğrenme organizasyonları düzenliyoruz” dedi. 

“ATA’MIZIN İZİNDE AYDINLIK GELECEĞE”
İzmir’in Türkiye’nin aydınlık yüzü olduğunu söyleyen Kalko, “Mektebim Koleji, bu aydınlığı daha ileriye taşıyacak, Atatürk’ün izinde aydınlık nesiller yetiştirmeye devam edecek” dedi ve ekledi: “Ata’mızın gösterdiği yolda aklı hür, vicdanı hür nesiller için var gücümüzle eğitim meşalesini taşıdığımız için gururluyuz. Türkiye genelinde bayrağını dalgalandıran Mektebim Ailesi’ne, İzmir Bornova’da yeni bir eğitim yuvası daha katılıyor. Vizyoner yapısı ve güçlü kadrosuyla İzmir Kampüsünün Mektebim Koleji çatısı altında eğitimde öncü olacağına yürekten inanıyorum. Milli Mücadele’nin simgelerinden biri olan güzide şehrimiz İzmir'e Mektebim Kolejinin hayırlı olmasını diliyorum.

DR. ÖZGÜR BOLAT SEMİNER VERDİ
Mektebim Koleji İzmir Lansmanı, Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko'nun kampüs yöneticilerine rozet takma töreniyle sona erdi.
Lansmanın ardından Mektebim Koleji Bornova Kampüsü ev sahipliğinde Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat “Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir?” konulu seminer verdi. Ailelerin çocuklarını yetiştirirken yaptığı hatalara dikkat çeken Dr. Bolat, “Kazanmaya bağlı bir mutluluk sürdürülebilir değildir. Çocuklarımızı asla performans odaklı yetiştirmemeliyiz” dedi. Dr. Bolat ayrıca başarılı ve mutlu çocuk yetiştirmenin püf noktalarına da dikkat çekti.