"Endişe Ağacı" durağı: Mektebim Çukurova Bilfen Kampüsü - Mektebim Okulları

"Endişe Ağacı" durağı: Mektebim Çukurova Bilfen Kampüsü

Bu yıl 5. sınıf öğrencilerimizin okuma listesinde bulunan Marianne Musgrove’ın yazdığı "Endişe Ağacı" kitabını öğrencilerimiz keyifle okudu. Kitapta endişelerinden kurtulmak isteyen bir çocuğun bu endişelerle baş etme yöntemi, çocuk ruhunun duygusallığı da katılarak öğretici bir şekilde anlatılmış. Yalnızca çocuklarda değil, yetişkinlerde de farkındalık yaratabilecek olan bu kitaptan yola çıkıp Altın Kitaplar Yayınevinin katkılarıyla Senem Kıroğlu Nane ile "Endişe Ağacı Atölye Çalışması" yaptık. Kitabın içeriğinden bahsederek başladığımız çalışmaya, beden farkındalıklı nefes egzersizleri yaparak ve duygusal farkındalık için endişelerimizi drama yoluyla ifade ederek devam ettik. Bedenimizin ve duygularımızın farkında olarak rahatlamamızı sağlayan bu çalışma için ve aynı zamanda hoş sohbeti ve güler yüzü için Senem Kıroğlu Nane’ye teşekkür eder, kampüsümüzün tekrar durağı olmasını dileriz.