Mektebim Yaz Okulu

Detaylı bilgi ve başvuru için:

444 30 95 ve Kampüs Müdürlüklerimizden bilgi alabilirsiniz.

YAZ OKULUNUN FAYDALARI

Yaz okulu etkinliklerinin kazandırdığı sosyal ve fiziksel beceriler çocuğunuzun toplum içindeki kabulünü artırır, sağlıklı olmasını destekler, kötü alışkanlıklardan uzak durmasına yardımcı olarak sorumluluk duygusunu besler.

Spor;  zevkli olması, kişisel katkı ve gelişmede geniş ölçüde olanak tanıması ile çocukları mutlu ederken onlara bağımsızlık duygusunu da verir.  Bu ortamda vücut bir yandan güçlenirken diğer yandan çocuğun kişiliğinde ve zekâsında da güçlenme olur.

YÜZME
Yüzme çocuğun kas-iskelet yapısının gelişimine yardımcı olan bir spor dalıdır.

SOKAK OYUNLARI
Oyun oynayan çocuk mutluluk, sevinç, acıma, korku, kaygı, dostluk, sevgi, güven duyma, bağımsızlık vb. duygularını rahatça ifade edebilecek doğal bir ortam bulur.

VOLEYBOL
Yardımlaşma duygusu sahada gelişir! Sonuca gitmek için takımdaki diğer oyunculara gereksinim duyulması, öğrencinin paylaşım duygusunu geliştirir.

BASKETBOL
Basketbol, iletişim becerilerini ve yardımlaşma güdüsünü artıran bir spordur. Takım sporlarının ruhunda olan grupla çalışma alışkanlığı, bencillik duygusu ile baş etmeyi öğretir.

FUTBOL
Futbol hedefe birlikte koşma becerisini geliştirir, oyuncuların gol ve galibiyet sevincini birlikte yaşamalarını, gerektiğinde kaybetme duygusunu birlikte paylaşmalarını sağlar.

SATRANÇ
Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir.

TENİS
El-kol-göz koordinasyonunu geliştirir ve buna bağlı olarak motor gelişiminde ilerleme sağlanır.

CUP GAME
Bardak oyunu (Cup Game) hem ritim hem şarkı söyleyerek çocuğun aynı anda iki işi yapabilme yetisini geliştirir.

BUZ PATENİ
Vücudu biçimlendirerek ruhi zenginliği, moral rahatlığını ve fiziki gelişmeyi sağlıklı bir şekilde düzenler.

JİMNASTİK
Jimnastik yapan bireylerde kuvvet, dayanıklılık, esneklik, koordinasyon ve sürat kazanılmaktadır.

SURVIVOR-BANA ENGEL DAYANMAZ PARKURLARI
Hazırlanan parkurlarda öğrenciler, karşılarına çıkan engelleri en hızlı şekilde geçip parkuru bitirmeyi hedefler.

EĞİTSEL OYUNLAR
Eğitsel oyunlar, insanların beden ve zihinsel yeteneklerini geliştirmek amacı taşıyan; hesap, dikkat, beceriye dayanan, bir tür eğlenceli yarışmadır.

ORFF
Çocuğun hayal gücü, yaratıcılık, küçük – büyük kas motor becerilerini geliştirerek, öğrendiklerini sergileme ve öz güven duygularını geliştirir.

BODY PERCUSSION
Beden perküsyonu bireyin bedenini tanıyarak, beden dili ile kendini ifade etmesini sağlar ve ritim yeteneğinin gelişimine yardımcı olur.

BOOMWHACKERS
Notalı Melodik Borular çocuğun bir bütünün parçası olma ve bir melodiyi oluşturan notayı temsil ederek grup çalışmasında kendisini ifade etmesini sağlayan ekstrem bir müzik uygulamasıdır.